Anamaria Vasile

Crezi că eşti însărcinată?! Descoperă care sunt simptomele ce-ţi spun dacă aştepţi un copil înainte de lipsa menstruaţiei

Crezi că eşti însărcinată?! Descoperă care sunt simptomele ce-ţi spun dacă aştepţi un copil înainte de lipsa menstruaţiei

Fie că îţi doreşti cu ardoare să devii mămică, fie că ai avut o aventură şi te temi că ai putea fi însărcinată, înainte de a observa lipsa menstruaţiei sunt alte simptome care îţi spun clar că vei avea un copil, conform specialiştilor de la healthytipsworld.com.

Descoperă care sunt simptomele care pot arăta dacă aştepţi sau nu un copil, mai jos:

Dureri de cap

Printre semnele care pot indica apariţia unei sarcini sunt durerile de cap, care apar în urma modificării tensiunii arteriale. De asemenea, greaţa poate apărea la trei săptămâni de la concepţie, din cauza creşterii nivelului de progesteron şi estrogen.

Crampe şi sângerare

Acestea pot apărea la doar câteva zile de la concepţie, întrucât oul fertilizat se lipeşte de peretele uterului. De asemenea, un alt semn care indică prezenţa unei sarcini este modificarea sânilor. În urma schimbărilor hormonale, aceştia pot deveni umflaţi, dureroşi ori pot fi mai plini.

Urinare frecventă

Din cauza faptului că uterul presează vezica lăsând un spaţiu mic pentru urină poţi ajunge să mergi mai des la toaletă.

Constipaţie

Nivelul ridicat de progeteron te pot constipa din cauza tranzitului intestinal încetinit, astfel că atunci când te temi că eşti însărcinată şi te confrunţi cu această problemă fă un test de sarcină.

Oboseala şi schimbarea stării de spirit

Atunci când eşti însărcinată ai tendinţa să fii mai obosită, iar starea de spirit ţi se poate modifica rapid, mai ales în primul trimestru de sarcină.

Aşadar, dacă ai răspuns pozitiv la semnele de mai sus, fă un test de sarcină ori mergi la ginecolog. Nu mai aşa vei putea şti cu siguranţă dacă aşteptţi sau nu un copil.

Comentează

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x