Anamaria Vasile

Cum poți lua 10.000 de euro de la stat! Primii români au depus deja actele

Rabla plus este programul de care vei fi interesat dacă vrei să treci la mașină electrică. Statul e generos și promite până la 45.000 de lei (aprox. 10.000 de euro) în acest program.

Rabla plus debutează pe 26 martie și se va desfășura până pe 28 septembrie 2018. Acest program e gândit pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. Astfel, Rabla plus încurajează si promovează ideea de a folosi vehicule electrice.

Persoanele fizice care vor să-și ia mașini electrice în acest an prin Rabla plus vor putea cere de la stat o subvenție nerambursabilă care poate trece de 9.000 de euro.

La programul Rabla plus vorbim de un ecotichet de 45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru cumpărarea unui autovehicul nou 100% electric, titrează playtech.ro.

Sau ecotichet de 20.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă. Atenție aici, că poate generează o cantitate maximă de emisii de CO2 de 50 g/km.

Practic, valoarea ecotichetului va fi scăzută direct din prețul de achiziție al mașinii electrice noi. Banii din Rabla plus nu vor ajunge efectiv în mâinile solicitanților.

Ca să nu fii surprins de condițiile pentru Rabla plus, trebuie să știi că mașinile hibride sunt caracterizate de stat drept cele care, pentru propulsia mecanică, preiau energie din două surse de energie stocată (un combustibil consumabil, respectiv un dispozitiv de stocare a energiei electrice).

Acesta din urmă are o sursă de alimentare externă (plug-in – deci, priză) și generează o cantitate de emisii de CO2 sub 50 g/km.

Giani Kirita, cerut afara de fani de la Exatlon! „Sa-ti fie rusine! Nu ai cei 7 ani de acasa / Nesimtirea lui a atins apogeul” Nu s-a mai intamplat niciodata asa ceva in concurs.

Giani Kirita a reusit sa provoace furia fanilor in concursul Exatlon de duminica.

Giani Kirita le-a adus anumite injurii, deranjat de stategia Razboinicilor de a juca impotriva lui Oltin, iar Ionut a rabufnit.

Faimosii au discutat in editia Exatlon 25 martie despre o noua strategie. In urma schimbarilor de regulament, de care Razboinicii au profitat din plin pentru a castiga casa dupa mai bine de o luna, Faimosii sunt nevoiti sa se gandeasca la o noua metoda de a castiga in fata adversarilor.

Intr-o discutie purtata cu Faimosii, Giani Kirita s-a dat de gol. Impreuna cu colegii a pus la cale o strategie, insa nu a vrut sa o dezvaluie inca.

„Pentru mine nu mai sunt razboinici. Sunt niste pusti care nu au treaba cu viata”, a spus Giani, in editia Exatlon 25 martie.

„Imi pare rau pentru ei. Pana cum imi facea placere sa joc cu ei. Chiar daca mancam bataie. Acum nu mai este asa. Ne luptam ca barbatii”, a declarat Draghia dupa infrangerea de sambata.

„Ca echipa suntem foarte uniti. Trebuie sa ne bucuram. Daca iese surpriza asa cum am vorbit. Vulturii vor reveni. Noi am fost deasupra lor. Fara presiune, calm, bucuria jocului”, a mai spus Giani, in editia Exatlon 25 martie.

Fanii au fost deranjati de comportamentul lui Giani in concurs, asa ca au propus eliminarea lui, si chiar au facut o petitie pentru a-l elimina.