Anamaria Vasile

Distribuie ca să afle toată lumea! Atenţie la bancnotele de 100 de lei! Dacă observi acest detaliu, anunţă imediat poliţia!

Autorităţile române anunţă că mai multe bancnote false au fost depistate în ultima perioadă, în special în judeţul Bacău.
Potrivit a1.ro, bancnota de 100 de lei pare să fie preferata celor care falsifică bani deoarece atrage mai puțin atenția față de una de 200 sau de 500 de lei.

Falsificatorii aleg ca ținte chioșcuri de ziare sau magazine non-stop, unde cumpără produse de 5-6 lei, și, profitând de aglomerație sau de oboseala vânzătorilor la ceasuri târzii.

Iată la ce trebuie să fiți atenți pentru a depista bancnotele false:

– lipseşte microtextul, în funcție de cât de mult şi-au bătut capul falsificatorii cu imitarea elementelor de siguranță

– hârtia este diferită: mai groasă, mai subțire sau cerată pentru bancnota de polimer

– culorile șterse sau mult mai accentuate ori contrastul este prea mare

– elementele de siguranță sunt realizate grosier.

BANI FALŞI în vestul ţării! Atenție ce bancnote de 10 LEI primiţi rest la cumpărături! CUM LE RECUNOAŞTEŢI

Când a ajuns acasă de la cumpărături, o femeie a început să-și numere banii care i-au mai rămas. Atunci a descoperit, spre uimirea ei, că are în portmoneu o bancnotă de 10 lei care arăta diferit față de celelalte. Bancnota era falsă. O primise rest într-un magazin din Arad.

În fotografii se pot observa diferenţele dintre o bancnotă falsă şi una originală.

Pe parcursul lunii noiembrie, în diferite oraşe din vestul şi centrul ţării , s-au depistat bani contrafăcuţi, în toate cazurile bancnotele fiind în cupiura de 10 lei.

Potrivit experţilor Băncii Naţionale, cele mai „falsificate” bancnote sunt cele de 10 lei, care au devenit tot mai greu de depistat din două motive: în primul rând, escrocii le tipăresc mult mai bine, iar în al doilea, modul de plasare al bancnotelor s-a schimbat: dacă în trecut ele puteau fi primite numai la schimburi de valută, acum escrocii acţionează pe la magazinele de cartier sau în pieţe, unde nu există maşini de verificat autenticitatea banilor.

Escrocii folosesc, în ultima vreme, material plastic, iar imprimările sunt foarte bine realizate. Un ochi neavizat este foarte uşor de păcălit, mai ales când banii falşi sunt amestecaţi într-un teanc cu bani veritabili, iar dacă persoana care îi primeşte nu îi verifică bucată cu bucată, riscă să fie păcălită.

Dacă descoperiți că sunteți în posesia unor bancnote false, anunțați imediat Poliția!

Comentează

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x