Anamaria Vasile

EXCLUSIV. Din pacate, e adevarat! Anunt de ultima ora despre Mircea Solcanu

Sunt patru ani de când s-a retras din lumina reflectoarelor și s-a ”refugiat” la Constanța, locul natal, unde are grijă de animalele părăsite: câini, pisici, cai, măgăruși…

Mircea Solcanu, vedeta care a gafat grav în legătură cu familia băiețelului ucis de maidanezi, mai primește o lovitură, de data aceasta din partea instanței, care l-a evacuat! CANCAN.RO, vă prezintă toate detaliile.

Mircea Solcanu era o vedetă în mare vogă! Iubit de telespectatori pentru umorul său, dar și pentru replicile acide uneori, cel care a format un duo de succes la Pro TV cu nimeni altul decât Cabral, în emisiunea ”Poveștiri de noapte”, a dispărut de aproape patru ani!

A făcut o gafă de proporții, când a lansat un atac virulent la adresa părinților lui Ionuț, băiețelul omorât de câini la marginea unui parc din Capitală, și a fost dat afară de la Pro TV, cu scuzele de rigoare către telespectatori.

De atunci, Mircea Solcanu și-a schimbat radical viața! Adio emisiuni de divertisment, adio celebritate! S-a retras la Constanța, de unde este de loc, și s-a implicat în acțiuni de ajutorare a animalelor fără stăpân.

Are grijă de aproximativ 300 de câini, 60 de măgari, mai bine de 20 de pisici și cai. „Mă relaxez aici, e o zonă foarte frumoasă. De fiecare dată când am ocazia vin aici. Cu asta îmi ocup timpul. Era timpul să fac altceva”, spunea Mircea Solcanu.

Doar că fostul prezentator are probleme în justiție! A fost dat în judecată de Primăria Constanța, în legătură cu un imobil pe care-l luase în chirie.

Iar la termenul de pe 19.02.2018, completul a dat o decizie complet defavorabilă lui Solcanu!

La cei 40 de ani ai sai, Mircea Solcanu a inceput sa isi arate varsta. Din barbatul vesel si neobosit, cel care se imbraca in culori stridente si avea o inclinatie aparte spre lucrurile excentrice, prezentatorul a ajuns sa-si petreaca aproape tot timpul in preajma animalelor. Implicat in actiunile de ajutorare a animalelor fara stapan, deseori fosta vedeta tv viziteaza sau isi duce prietenii la asezaminte de acest fel.

El strange fonduri pentru fundatiile si organizatiile care protejeaza si ingrijesc animale parasite, fara stapan sau abandonate din cauza varstei inaintate.

Zilele trecute, Mircea Solcanu a participat la o actiune de acest fel, organizata in orasul Cenavoda, la un asezamant unde sunt adapostiti si ingrijiti sute de catelusi fara stapan, dar si cativa magarusi abandonati din cauza varstei inaintate.

Mircea Solcanu este voluntar al acestei organizatii si ii ajuta pe cei de aici sa obtina sprijin financiar prin donatiile facute de cetatenii din tara, prin donarea a 2% din impozitul pe venit sau, prin fondurile stranse de la cetatenii aflati in strainatate.

In urma cu trei ani, Mircea Solcanu a trecut prin cumpana vietii lui, dupa ce i-a fost descoperita o tumoare la cap. Operatia a avut loc la Viena, riscul ca in timpul interventiei sa ii fie atinsi anumiti centri si el sa se intoarca in tara intr-un scaun cu rotile sau sa prezinte alte probleme la fel de grave fiind foarte mare.

Cu toate acestea, operatia a avut loc, iar medicii au descoperit ca tumoarea lui Solcanu era atat de mare incat ii sparsese timpanul. Formatiunea a fost extirpata si pericolul inlaturat.