Anamaria Vasile

Opreşte-te! Dacă ai o sticluţă de ojă veche nu te grăbi să o arunci. Câte lucruri poți face cu ea

Moduri în care poți folosi oja veche pentru a-ți transforma total casa!

Probabil că nu te-ai gândit niciodată că drumețiile și oja merg mână în mână, nu? Chibriturile nu se mai aprind dacă se udă, așa că dacă acoperi capetele cu oja le poți păstra uscate. Oja poate fi îndepărtată de pe chibrit și veți vedea că partea care ia foc va fi protejată.

Dacă un șurub continua să iasă, tine-l pe loc cu un strat de lac de unghii. Va ajuta la unirea lui cu suprafața pe care este prins și nu va mai ieși din locul lui. Și, din moment ce lacul este incolor, nu se va observa reparația.

Cu toții avem o bijuterie ieftină pe care adorăm să o purtăm. Dar materialele ieftine se oxidează. Nu doar că arată rău, dar îți poate lăsa și urme verzi pe piele. Păstrează metalele strășucitoare și pielea fără pete aplicând un strat de lac de unghii pe suprafața care îți atinge pielea.

Știm cu toții cât de greu este șă potrivim prin gaura aceeea micuță un șiret care s-a deșirat. Aici oja de unghii intră în acțiune. Introdu capătul deșirat al țiretului în ojă și lasă-l să se usuce. Problemă rezolvată!

Dacă toate cheile tale arată la fel, le poți colora după un cod știut numai de tine, petru a ușura lucrurile. Vopsește partea de sus a cheii și las-o să se usuce. O poți acoperi cu un strat de lac incolor, exat așa cum faci la unghii.

Foarte multe femei se confruntă cu problema ojelor care parcă se întăresc pe zi ce trece. Mai jos vă spunem dacă este corect sau nu să o subţiem cu acetonă şi care sunt alte trucuri pentru rezolvarea acestui impediment.

Atunci când nici măcar nu apuci să acoperi întreaga unghie şi deja oja s-a întărit te enervezi şi cauţi orice modalitate pentru a o face să fie mai subţire şi implicit, mai greu de uscat.

Adevărul este că odată diluată, oja nu mai este bună de nimic. Nu va mai fi deloc rezistentă şi nu va mai avea aspectul strălucitor pe care îl avea înainte.

Cea mai bună soluţie pentru subţierea ojelor este să turnăm în ele lac de unghii incolor. Este foarte simplu şi de durată, conform andreeapatrascu.ro. O altă soluţie pentru subţierea ojei este spirtul. Toarnă o picătură în sticluţă şi vei vedea diferenţa rapid.