Anamaria Vasile

SĂRBĂTOARE CRUCIALĂ pe 2 MARTIE. Ce se întâmplă în a doua zi de primăvară

A doua zi de primăvară aduce sărbătoare în calendarul ortodox, dar și în sufletul credincioșilor.

Dacă pe 1 Martie, toate fetele și femeile se împodobesc cu prețioasa amuletă aducătoare de noroc, pe 2 Martie trebuie să-și întărească credința în Dumnezeu și în sfinții făcători de minuni!

Așadar, pe 2 martie, după Mărțișor, în calendarul ortodox este pomenit Sfântul mucenic Cvint, ”făcătorul de minuni”. Se spune că acest mucenic a săvârșit multe minuni, de aceea pe 2 martie este o zi de sărbătoare crucială pentru credincioși.

Prin puterea rugăciunii sale, acesta a vindecat oamenii posedați de demoni. ”Cum însă sfântul Cvint cu rugăciunea lui a vindecat pe ighemon de demonul de care era cuprins, acesta l-a lăsat în pace.

Şi iarăşi fiind prins de cei ce se aflau la templul idolilor, deoarece întâmplându-se la un cutremur, templul şi toate statuile care se găseau în el au căzut la pământ, cei ce-l ţineau prins pe sfânt au fugit şi l-au lăsat slobod”, se arată în jurnalspiritual.eu.

Sfântul Mucenic Cvint a continuat să vindece bolnavii, cei cu poveri trupești și sufletești, și să-i ajute pe săraci.

Tot pe 2 martie, în calendarul ortodox sunt pomeniți sfântul mucenic Isihie Sincliticul, sfântul mucenic Nestor, sfântului mucenic Tribimiu și sfânta fecioară Eutalia.