Anamaria Vasile

Va fi IARNĂ cum n-a fost până acum! Ninge în București și în majoritatea zonelor țării. Ultimul anunț făcut de meteorologi!

Meteorologii au anunțat că se întorc ninsorile şi frigul pătrunzător în toate regiunile. Deja a nins în jumătate de ţară şi ne pregătim pentru un nou val de aer îngheţat. Săptămâna începe cu ploi, ninsori şi ger.

Zăpada se va aşterne inclusiv în Capitală, unde la această oră precipitațiile sunt sub formă de lapoviță și ninsoare.

De câteva zile, un val de aer polar a pătruns prin zona Moldovei şi a adus zăpadă acolo, dar şi la munte. Vom avea precipitaţii într-o primă fază sub formă de ploaie în Oltenia şi în Muntenia.

Dar şi în Dobrogea. Dar se vor transforma treptat şi se vor şi deplasa uşor către sud-vest. Și aici, ploile se vor transforma în lapoviţă şi mai ales ninsoare.

Astăzi, în Bucureşti, temperatura ar putea coborî până la minus două grade. Însă senzaţia de frig va fi accentuată de vânt. În centrul ţării, ne aşteaptă minus 13 grade.

De miercuri, se va încălzi uşor, dar spre sfârşitul săptămânii, un nou val de frig ar putea cuprinde România.

Cerul va avea înnorãri temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Pe arii extinse vor cãdea precipitații mai ales sub formã de ninsoare. Doar în extremitatea sudicã și de sud-est a țãrii vor predomina ploile.

Vor fi condiții de polei sau de ghețuș.

Cantitãțile de apã vor fi local mai însemnate în special în regiunile sudice, iar la munte se va depune un strat consistent de zãpadã. Vântul va avea intensificãri pe crestele montane, unde va viscoli ninsoarea.

Luni -4/6

În cursul zilei se vor semnala precipitații în general slabe, mai ales sub formã de ploaie în vestul și sud-vestul țãrii și sub formã de lapovițã și ninsoare pe spații mici la munte.

Marți-4/5

Vremea va fi predominant închisã și pe arii extinse vor cãdea precipitații mai ales sub formã de ninsoare. Doar în extremitatea sudicã și de sud-est a țãrii vor predomina ploile.

Miercuri-4/5

Cerul va prezenta înnorãri temporare, mai accentuate noaptea, când vor fi precipitații sub formã de ploaie. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri la munte.

Temperaturi în principalele oraşe:

Bucureşti 1 ninsoare, Craiova 3 ninsoare, Timişoara 6 precipitații mixte, Sibiu 4 nori, Suceava -2 ninsoare, Galaţi 1 nori, Constanţa 4 precipitații mixte, Cluj-Napoca 4 nori, Bacău -1 nori, Baia Mare 5 precipitații mixte, Iaşi 0 nori, Oradea 5 ninsoare, Reşiţa 3 precipitații mixte, Piteşti 2 ninsoare, Braşov 1 ninsoare

Ora la care răsare şi apune soarele, Soarele răsare: 7:10 Soarele apune: 17:48, Presiunea atmosferică: 1012 mmHg, Viteza vântului: 45 km/h (S-V)